A fa természetes tartósságára sűrűségéből, a sejtjeinek tápanyagtartalmából, gesztjének színéből, gyanta- és csersavtartalmából következtethetünk. Egy fajon belül legtöbbször a nagyobb sűrűségű anyag a tartósabb, de általában jellemző, hogy a kis és közepes sűrűségű lombos fafajok többsége nem rendelkezik nagy ellenálló képességgel.

A farontó gombák, rovarok számára a vonzerőt elsősorban a sejtekben található fehérjék, cukrok, keményítő jelentik, ezek mennyisége nagyban befolyásolja a fa élettartamát. A szíjács ilyen szempontból veszélyeztetettebb, mint a geszt. A geszt színét a belerakódott tartósító hatású festő- és cserzőanyagok határozzák meg, ezért elmondható, hogy a sötétebb geszt általában ellenállóbb.

forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Fa_(anyag)#A_fa_v.C3.A9delmeEz a szöveg a magyar Wikipédia Tartósság szócikkéből származik (2013. január 07., 13:16)a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported Licencfeltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANTARES - GROUP Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
(4551 Nyíregyháza, Ezüstfenyő utca 5.)
Adószám 26152035-2-15
Közösségi adószám: HU26152035
Cégjegyzékszám 15-09-084720

Nyitvatartás:

H - P: 8.00 - 18.00 - ig
Sz: 8.00 - 13.00-ig

Molnár Fakereskedés és Fatelep
Cím: 4400, Nyíregyháza, Orosi út 35.

Lambéria -  Mikrobordázott Teraszburkoló - Íves Faházprofil
Járó és Fózolt Hajópadló - gyalult minőségi fűrészárú
IGÉNY SZERINT EGYEDI MÉRETBEN IS!
Nyíregyháza - Fatelep - Fakereskedés

Tel. 42/451-233
Mob. 30/9632-545


Lambéria, lambériák - lucfenyő - borovi fenyő lambéria

Lambéria minősége. A minőséget úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a csomagolás tetején vagy oldalán feltüntetik betűkkel. A legjobb minőség az AB, a másod osztályú a B, harmad osztályú a C (a különböző gyárak minősítése eltérhet egymástól).

Hajópadló - járó hajópadló - fózolt hajópadlók

Lucfenyő fózolt hajópadlót 19 mm vastagságban gyártják. A járó hajópadlótól abban különbözik, hogy amikor összeillesztjük egy 2-3 mm-es „V” alakú mélyedést, fózolást látunk. Ezt nevezzük fózolt hajópadlónak.

Teraszburkolat - teraszburkolatok - Mikrobordázott teraszburkoló

Teraszburkolatot külső terek, burkolására használunk, kialakítását a termék tetején láthatjuk, ami egy sűrűn bordázott anyag. Jól alakítható, vágható, fűrészelhető és a vízelvezető képessége tökéletes.

Faház burkolat - Íves faházprofil

Faház burkolatot külső falak - terek, garázs ill könnyűszerkezetes szerszámtárolók, családi házak oldalainak burkolására ajánljuk, mely faház hatását kelti a burkolat íves felülete miatt.

olcsó faanyag nyíregyháza
olcsó lambéria nyíregyháza
eladó lambéria olcsón
olcsó akciós hajópadló eladó

A fa, mint építőanyag egyidős az emberiséggel. Kezdetben, mint a természetben fellelhető és megmunkálható anyag, ez állt rendelkezésre, de később már teljesen világossá váltak a fa kiváló tulajdonságai. A fa azonban új építőanyagok felfedezésével, a technikai, technológiai fejlődéssel, az iparszerű folyamatok terjedésével, és ezzel párhuzamosan az erdőterületek drasztikus csökkenésével háttérbe szorult. Talán részben ezért, ismét előtérbe került a fa, mint építőanyag.

A fa tartóssága határozza meg, hogy mennyi ideig képes ellenállni a környezet romboló hatásainak, meddig tud rendeltetésének megfelelni.

Ez a tulajdonság az években kifejezett használati időtartammal jellemezhető. A tartósságot egyrészt a fa belső tulajdonságai, másrészt a környezet, a felhasználás helyén uralkodó viszonyok határozzák meg.

Fakereskedés és Fatelep - Molnár Gumiszerviz Telephelyén!
Bevezető AKCIÓS ÁRON - Olcsó Hajópadló - Lambéria akció - Gyalult Fűrészáru Teraszburkolatok - Fózolt Hajópadló - Járó Hajópadlók
Íves Faházprofilok - Mikrobordázott Teraszburkolat
Széles választék - Minden ami Fa!
Akár egyedi méretben is!


fatelep nyiregyhaza olcso fureszaru akcios lambéria elado
olcso hajopadlo akciós lambéria fűrészárú nyiregyhaza
Minőségi Hajópadló - Akciós Lambéria - Olcsó Fűrészáru - Molnár Fatelep - Fakereskedés - Nyíregyháza,  Orosi út 35
Minőségi Hajópadló - Akciós Lambéria - Olcsó Nyíregyháza,  Orosi út 35